AVTOMATSKI SITOTISK NA TEKSTIL

Za količine nad 25 kosov, se v večini primerov odločamo za sitotisk, ki se ekonomično v mnogih primerih bolj izplača. Predvsem pri tisku velikih količin se ta tehnika izkaže za pravilno izbiro, saj so dobavni roki zaradi visokih hitrostih tiska kratki, odtis pa cenovno najugodnejši.

Celotna procedura te tehnika vključuje tudi pripravo sit, tisk pa poteka na strojih s katerimi tiskamo do 10 barv. Primerno tako za enostavne, kot tudi za foto reprodukcije.

Značilnosti in lastnosti

Velikost tiska: do 40×50 cm

Barvni razpon: do 10 barv (samostojni motivi, cmyk, in ostale foto reprodukcije)

Stroški: začetni stroški priprave sit in stroja

Tisk: fotografije, grafike, teksti

 

Cena: v večini primerov se sitotisk izkaže za cenovno najugodnejšo izbiro

S tehniko sitotiska dosegamo tudi različne efekte, kot je tisk z barvami, ki razpokajo, se svetijo v temi, luminiscentnimi barvami, tisk 3D efektov in izbočen tisk ipd.

Priprava datotek

Za tehniko sitotiska ni nujno, da pošljete brezhibne datoteke, saj jih v svojih separacijskih in grafičnih programih pripravimo tako, da sami z njimi najlažje delamo.

 

V osnovi je pa pomembno, da so vektorske datoteke pripravljene v krivuljah/outlines, ter da so barve jasno označene. Za datoteke tipa jpg, png, tiff, pa potrebujemo dovolj visoko resolucijo/ostrino. Ostale podrobnosti dorečemo pred samim tiskom, ko od nas prejmete osnutek oziroma predogled tiska.

Vzdrževanje in pranje

Temperatura pranja in sušenja v stroju je odvisna od materialov s katerimi tiskamo, ti pa so odvisni od motiva, ki ga pošljete v tisk. Splošna omejitev pranja sitotiska velja do 90°C, prav tako pa prenese sušenje v stroju.

Katera tehnika tiska?

V kolikor niste prepričani, če je sitotisk primerna tehnika za vaše zahteve, nas kontaktirajte.

čas je denar

Posebej smo pozorni na to, da so naročila izdelana v najkrajšem možnem času. To je predvsem pomembno v visoki sezoni tekstilnega tiska, zato se poslužujemo tehnik in strojev, ki nam to omogočajo.

Primer: do 1000 odtisov v eni uri v tehniki sitotiska, ne glede na število barv.

Materiali

Spekter materialov za sitotisk je izredno širok, izbor je odvisen od motiva, ki ga želite na svoji majici. Kljub široki izbiri, pa dajemo veliko pozornost kvalitete, zato uporabljamo materiale, ki se minimalno izpirajo in ne ‘pokajo’ oziroma se ne deformirajo.